Hernieuwbare Angela

Duitsland energie hernieuwbaar Groenen

Hernieuwbare Angela

Angela Merkel is een politiek strateeg!

Angela Merkel, met Vladimir Putin (en mogelijk Xi Jinping), een van de intelligentste politici ter wereld, was geen groot fan van hernieuwbare energie. Angela Merkel -doctorstitel in de quantum chemie!- begreep maar al te goed, dat weersafhankelijke energiebronnen een heilloze weg zouden zijn, zolang elektrische energie niet grootschalig en betaalbaar kan worden opgeslagen.

Toen echter haar CDU in Sep. 2005 in een federale verkiezingsnederlaag weggevaagd dreigde te raken, koos Angela Merkel peilsnel eieren voor haar geld! Vasthouden aan kernenergie zou een groen-rode regering opleveren met de CDU in de oppositiebankjes. Die groen-rode regering zou dan het hernieuwbare beleid gaan uitrollen. In plaats daarvan gaf Angela Merkel de Duitse kiezer haar zin met hernieuwbare energie, hield de CDU in het pluche en nam de SPD de wind uit de zeilen!

Waarom pleit Angela Merkel in Europa dan voor meer hernieuwbare energie? Om de Duitse industrie te beschermen! Duitsland hoge energieprijzen, dan de rest ook hoge energieprijzen!

Angela Merkel, strategisch inzicht moet je haar nageven! "Wir schaffen dass" was een politieke blunder, maar verder slim voor tien!

[Green Tyranny, ch 12 "Sun Worship", 2017, Rupert Darwall]

Vorige Bericht Volgende Bericht