Minder Mensen meer Dieren

overpopulatie

Minder Mensen meer Dieren

Achter mij in de rij bij de kassa begint iemand te oreren: "We zouden minder mensen moeten hebben en meer dieren. Vindt u ook niet? Diersoorten sterven uit op één soort na, de mens. Daar komen er steeds meer van."

"Dan heeft u de bevolkingsstatistieken niet bekeken", werp ik tegen. "Die laten zien, dat de wereldbevolking zal gaan afnemen. Wij krimpen nu al." Gedachten kwamen in mij op van leeglopende dorpen zonder winkels en sluitende scholen, maar mijn wereldverbeteraar vond het een prima vooruitzicht! We verlieten de winkel.

Later dacht ik: Ik had nog kunnen vragen: "Van welke diersoorten had u er meer van willen hebben? Ratten? Horzels? Zwerfkatten? Wilde beren?"

"Minder mensen en meer dieren" klinkt prachtig, maar is zo gesteld natuurlijk volslagen nonsens! Dit is eco-zelotisme. Dit zijn de "Gaiaisten", die betogen dat ruimteschip aarde eigenlijk beter af is zonder mensen. Maar waartoe dient de aarde dan nog?

Lang leve de vliegenmepper!

Vorige Bericht Volgende Bericht